NIEDZIELA I ŚWIĘTA
kościół parafialny: 8:30, 10:00, 11:30, 15:00, 19:00

DNI POWSZEDNIE
7:00 17:00

Adoracja Najświętszego Sakramentu:
I piątek miesiąca od godz. 15.00

Dyżur Penitencjarza diecezjalnego:
I piątek miesiąca od godz. 16.00

Jartypory:
niedziele i święta 8:30; I piątek miesiąca godz. 18:00

 

KANCELARIA PARAFIALNA

 Czynna od poniedziałku do piątku po Mszy św. wieczornej.

Telefon dyżurny: +48 665 034 305

Zwiedzanie kościoła i ekspozycji muzealnej: kustosz-przewodnik

dr Marek Sobisz + 48 791 176 604

Parafia św. Piotra z Alkantary
i św. Antoniego z Padwy

Adres:
Tadeusza Kościuszki 27a
07-100 Węgrów
tel. 25 792 22 28

e-mail: proboszcz@klasztorwegrow.pl parafia@klasztorwegrow.pl

Numer konta:
59 9236 0008 0012 8645 2000 0010

Menu

19 marca 2015

Podpisanie umowy

19 marca, w uroczystość św. Józefa, ks. dr Romuald Kosk w Mazowieckiej Jednostce Wdrażania Programów Unijnych w Warszawie podpisał umowę Nr RPMA.06.01.00-14-038/14-00 do projektu „Zwiększenie dostępu do wysokiej jakości oferty kulturalnej dzięki pracom ratunkowym w zabytkowym kościele p.w. św. Piotra z Alkantary i św. Antoniego z Padwy w Węgrowie”. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013.

Całkowity koszt projektu "Zwiększenie dostępu do wysokiej jakości oferty kulturalnej dzięki pracom ratunkowym w zabytkowym kościele p.w. św. Piotra z Alkantary i św. Antoniego z Padwy" wynosi 1 253 078,07 zł, a kwota dofinansowania 749 967,22 zł. Projekt między innymi obejmuje wykonanie nowej elewacji kościoła, wymianę stolarki okiennej, a także renowację tarasu przed kościołem wraz z przystosowaniem dla osób niepełnosprawnych.

tekst i zdjęcia: mgr lic. Marek Sobisz

Używamy plików cookies Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności i plików Cookies .
Korzystanie z niniejszej witryny internetowej bez zmiany ustawień jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików Cookies. Zrozumiałem i akceptuję.
45 0.23435401916504